Начин на приготвяне
Сложете каймата в купа и я смесете с яйцето, пармезана и предварително накиснатата и изцедена вече филия хляб.
Добавете подправките и лимоновата кора.
Омесете каймата и я сложете в хладилник за няколко часа.
Наредете бекона в голяма тава върху хартия за печене.
Оформете кюфтенца от каймата, леко ги сплескайте и ги сложете върху бекона.
Отгоре добавете киселата краставичка и ги завийте.
Намажете готовите рулца с малко зехтин и ги поръсете с малко черен и червен пипер.
Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Овкусете ги със сол, чесън, копър и зехтин.
Разпределете ги около рулцата, полейте ги с малко бяло вино и зехтин и ги сложете да се печат до готовност.
Рулцата от кайма, увити в бекон, са много вкусни.