Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешки рулца, увити в бекон

Пилешки рулца, увити в бекон

Пилешки рулца, увити в бекон
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Беконът е задължителен, компромис с него не се допуска"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 4 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • краставички - 2 бр.
  • бекон - 8 ленти
  • сол
  • черен пипер
  • къри
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се нарязва на тънко и леко се начуква, за да може по-лесно да се навие. Поръсваме с къри, сол, черен пипер.

Кашкавалът се нарязва на ленти, краставичките също. Поставят се три ленти кашкавал и две ленти от краставичката.

Навива се на руло. Отгоре се увиват по две ленти бекон, като леко се застъпват едно върху друго. Забождат се с клечки за зъби

Нареждат се рулцата в тава, налива се малко вода и олио. Печем в загрята фурна 190 градуса за 40 минути. Сервираме мезето със сварени картофи и студена бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Както винаги вкусно и апетитно.
26.07.2016 21:14