Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Рулца»Рулца от кайма, увити в бекон

Рулца от кайма, увити в бекон

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Рулца от кайма, увити в бекон
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 5с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Скъпи дами, колкото рулца приготвите, толкова ще си хапнат вашите половинки, да го знаете отсега"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • бекон - 8 г
  • пармезан - 30 г
  • чесън - 1 скилидка
  • лимонова кора - настъргана
  • магданоз - 1 щипка
  • кисели краставички
  • картофи
  • копър
  • зехтин
  • риган - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка
  • хляб - 1 филия
  • чесън
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете каймата в купа и я смесете с яйцето, пармезана и предварително накиснатата и изцедена вече филия хляб.

Добавете подправките и лимоновата кора.

Омесете каймата и я сложете в хладилник за няколко часа.

Наредете бекона в голяма тава върху хартия за печене.

Оформете кюфтенца от каймата, леко ги сплескайте и ги сложете върху бекона.

Отгоре добавете киселата краставичка и ги завийте.

Намажете готовите рулца с малко зехтин и ги поръсете с малко черен и червен пипер.

Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Овкусете ги със сол, чесън, копър и зехтин.

Разпределете ги около рулцата, полейте ги с малко бяло вино и зехтин и ги сложете да се печат до готовност.

Рулцата от кайма, увити в бекон, са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: