Начин на приготвяне
В малка купичка смесете кафявата захар, маята и солта. Разбъркайте и сипете малко вода, оставете маята да се активира.
Сипете в голяма купа брашното от елда, брашното от лимец и солта. Разбийте яйцата, добавете киселото мляко и разбъркайте.
Добавете маята, олиото и замесете тестото за лимецовите хлебчета като малко по малко сипвате водата.
Разделете тестото на десет и оформете топчета. Наредете ги върху хартия за печене. Оформете домашните хлебчета.
Разбъркайте червен пипер с олио. Потопете формата за хлебчетата в сместа и ги оформете.
Оставете да втасат за 20 минути и после ги изпечете за половин час на 180 градуса в предварително затоплена фурна.
Хлебчетата с елда и лимец са готови!