Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Безглутенови хлебчета с елда

Безглутенови хлебчета с елда

Безглутенови хлебчета с елда
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
29/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Апетитни здравословни хлебчета с елда, които са страхотна добавка към любими ястия"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • сол на вкус - 1/2 ч.л.
  • пресен лук - 3 - 4 бр., само пера
  • олио - 3 с.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л. равна
  • брашно от елда - 3/4 ч.ч. от 200 г
  • семена - микс за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бързи, лесни и вкусни хлебчета - поне за мен.

В купа се разбива яйцето с вилица. В киселото мляко се разбърква содата да шупне и сипваме при яйцето.

Добавя се олио, сол, нарязани ситно пера пресен лук, може да ги пропуснете ако искате и накрая на части брашното от елда.

Разбърква се на гъста каша, почти тесто. Гребва се по 1 с.л. и сипваме върху хартия за печене. Малко са рошава, но това да не ви притеснява.

Нареждаме 6 хлебчета. Отгоре с четка също се намазват с олио и поръсваме със семена.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка около 20-25 минути, наглеждайте ги.

Изваждаме и си хапваме хлебчета без глутен!

Безглутеновите хлебчета с елда са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: