Начин на приготвяне
Бързи, лесни и вкусни хлебчета - поне за мен.
В купа се разбива яйцето с вилица. В киселото мляко се разбърква содата да шупне и сипваме при яйцето.
Добавя се олио, сол, нарязани ситно пера пресен лук, може да ги пропуснете ако искате и накрая на части брашното от елда.
Разбърква се на гъста каша, почти тесто. Гребва се по 1 с.л. и сипваме върху хартия за печене. Малко са рошава, но това да не ви притеснява.
Нареждаме 6 хлебчета. Отгоре с четка също се намазват с олио и поръсваме със семена.
Печем в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка около 20-25 минути, наглеждайте ги.
Изваждаме и си хапваме хлебчета без глутен!
Безглутеновите хлебчета с елда са много вкусни.