Украински Борш

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Украински Борш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
31 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 500 г, обелено и нарязано на ленти. Заделя се част от него за стъргане
  • моркови - 2 бр., нарязани на ленти
  • ряпа - 1/2 глава, средно голяма, нарязана на ленти
  • пащърнак - 1/2 глава, средно голяма, нарязана на ленти
  • керевиз - 100 г или шведско зеле, нарязани на ленти
  • картофи - 1 бр., нарязан на ленти
  • зеле - 500 г., накълцано на ситно
  • праз - 2 бр. само белите части, ситно нарязана
  • зеленчуков бульон - 2.25 л
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • черен пипер - 6 зърна
  • дафинов лист - 1 листо
  • балсамов оцет - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера се слагат червеното цвекло, морковите, ряпата, пащърнакът, керевизът, картофът, зелето, празът и зеленчуковият бульон.

Добавя се с бъркане доматеното пюре, черния пипер на зърна, дафиновия лист, оцета и захарта около 20 мин. или докато омекнат зеленчуците. Заделената част от цвеклото се стърже и се вари още 5 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
52
44
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#240489
Потребител#240489
Не чего общего с украинским борьщем не имеет!!!! На вид Похоже, что в красный соус нарезали лапти китайского происхождения.
01.11.2019 11:54
1
Александр
Александр
Результат не может быть хорошим, поскольку разные овощи имеют разное время приготовления.
Иначе как дискредитацией русской кухни этот рецепт не назовешь.
12.09.2014 22:31
4
1
Боян
Боян
Този борш е по-добър и от украинския!
01.12.2013 22:06
3