Борш

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Борш1 / 2
02/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • цвекло - 900 г
  • лук - 225 г
  • праз - 225 г
  • целина - 2 стръка, нарязана
  • масло - 50 г
  • бульон - 600 мл, пилешкi
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сметана - 150 мл,
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се вари в подсолена вода за 15 мин. Подсушава се и се охлажда в студена вода.

Бели се и се реже на парчета 2.5 см. Лукът и празът се задушават до пълно омекване. Прибавя цвеклото и дафиновият лист.

Оставя се на диска за около 45 мин., след което се премахва дафиновият лист.

Супата се пюрира и се връща отново на огъня за няколко минути. Сервира се със сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: