Начин на приготвяне
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.
Разбийте белтъците до получаване на твърд сняг.
В отделна купа разбийте белтъците заедно с размекнатото масло. Когато се получи фин крем, сипете пресятото брашно, прясното мляко, подправките, какаото и бакпулвера.
Разбъркайте и на части добавете белтъците. Бъркайте внимателно в една посока, за да остане пухкаво тестото.
Пригответе си продълговата форма за печене и я намазнете. Сипете вътре сместа.
Загрейте фурната на 180 градуса. Печете кекса до готовност - около 45 минути.
Охладете готовия великденски сладкиш и го извадете от формата. Залейте с готовата шоколадова глазура и изчакайте да стегне. По желание може да украсите с различни бои за още по-празничен вид.
Великденският кекс с глазура е готов.