Начин на приготвяне
В подсолена вряща вода се бланшират доматите за 30 сек. Изцеждат се и се обелват. Изстискват се, за да се отстранят семките и се режат на ситно. Прехвърлят се заедно с подправките и чесъна в голяма купа. Поръсват се със солта, черния пипер и със зехтина и се оставят да се мариноват.
Маята се разтваря със захарта в 4 с.л. вода и се оставя 15 мин., докато шупне. В подсолена вряща вода се варят картофите, докато омекнат. Изцеждат се и намачкват на пюре. Замесва се картофеното пюре с готовата вече мая, масло и брашно до получаването на твърдо брашно. Месе се около 10 мин. върху набрашнена повърхност.
Покрива се и се остава да втасва около 30 мин. След като тестото е готово се оформят кръгли топки и разточват на кръгли парчета с диаметър 10 см. Загрява се зехтинът в голям тиган на висока температура и се пържат кръгчетата, докато станат пухкави и златисти. Вадят се с решетъчна лъжица върху хартиени кърпи и върху всяко кръгче се слага от маринованите домати и сиренето.