Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Каши»Пролетна каша с лапад, яйца и зелен лук

Пролетна каша с лапад, яйца и зелен лук

Пролетна каша с лапад, яйца и зелен лук
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Ароматът на тази кашичка е просто страхотен, а за вкуса да не говорим"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 броя
  • лапад - 2 шепи
  • зелен лук - 2 връзки
  • червен пипер - 1 к.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете от жилките лапада и го наситнете заедно със зеления лук.

Сгорещете олио и задушете зелениите. Щом поомекнат, добавете към тях малко брашно да се позапържи.

Поръсете с червен пипер и налейте чаша водеа. Разбърквайте добре, за да не се образуват бучици.

Отделно разбийте яйцата и ги прибавете в тигана. Разбъркайте кашата и накрая овкусете с малко червен пипер, ако обичате.

Пролетната каша с лапад, яйца и зелен лук е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: