Начин на приготвяне
Започваме с приготвянето на блатовете за тортата.
Петте яйца разбиваме на висока скорост 5 мин и към тях постепенно прибавяме захарта и разбиваме още 5 мин.
Добавяме пресятото брашно, царевичното нишесте и щипка сол.
Бъркаме внимателно, докато се получи средно гъста смес. Изсипваме сместа в намазнена или покрита с хартия за печене форма.
Печем на 180 °C за 35- 45 мин. Оставяме да изстине извън формата и разделяме на блатове.
Започваме с приготвянето на яйчения крем.
Разбиваме в купа брашното, яйцата, ванилията, захарта и 200 мл прясно мляко.
Слагаме на котлона 1.5 мл и когато загрее млякото, добавяме сместа.
Това е за бял сладкарски крем, ако искате кафяв, може да прибавите 1 с.л. какао).
Блат, крем, блат, крем. Отгоре украсата на селската торта е по желание.
Оставяме домашната торта с пухкави блатове и крем в хладилник за минимум 5 часа.