Домашна торта с крем Йоткер

София В.София В.
Новак
1912963
Домашна торта с крем Йоткер
Снимка: София В.
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Нежна торта с крем, която може да приготвите заедно с децата - образователно и забавно"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • жълтъци - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 с ванилия
  • какао - 2 с.л.
  • Захарен сироп
  • вода - ½ ч.ч.
  • захар - ½ ч.ч.
  • Крем
  • крем за торти - 2 бр. на д - р Йоткер /ванилия и крем сметана/
  • прясно мляко - 400 мл (за кремовете)
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блатовете:

Разбиваме много добре с миксер жълтъците със захарта. Следва да прибавим киселото мляко с бакпулвера. Накрая се добавя и брашното. Бъркаме с миксер до хомогенизиране.

Получената смес се разделя на 3 равни части за 3 тортени блата. В една от частите добавяме 2 с.л. какао, за да имаме един какаов блат.

Блатовете се пекат по отделно в тортена форма/тавичка (24-26 см), на която дъното и е покрито с хартия за печене, в предварително загрята фурна на 180°C до лек загар. Около 20-30 минути.

Когато блатовете изстинат се сиропират със захарния сироп, който се приготвя, като във водата се кипва захарта и се оставя да ври 4 мин.

Най-добре сиропирането да се прави по време на нареждане на вашата сметанова торта, защото блатовете омекват.

Приготвяме кремовете на д-р Йоткер, като ги разбиваме със студено мляко от хладилника. Разбиват се според указанията по около 4 минути до получаването на много гъст крем.

Използваме ваниловия крем, който се разбива с 250 мл мляко и 2 с.л. пудра захар, за да намажем първия и втория блат. Отгоре и отстрани домашната торта с крем Йоткер намазваме със сметановия крем.

Украсата за тази домашна торта с крем Йоткер може да направите по избор - аз направих с домашни целувки и какао.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: