Начин на приготвяне
Осемте яйца, захарта и ванилията се разбиват. Към получената смес се прибавят брашното, което е смесено с бакпулвера и половината газирана вода.
Сместа се разделя в три еднакви купички, в едната се прибавя какаото за кафявия блат, другите остават жълти.
Блатовете се пекат един по един в тавичка, която е предварително намаслена и покрита с брашно.
Млечният крем се приготвя като 900 мл от прясното мляко се слага в тенджерка да заври на котлона със захарта и ванилията.
След това на струя се прибавят предварително разбитите жълтъци с брашното и 100 мл мляко, като се разбърква постоянно. Най-накрая слагаме маслото. Оставяме кремът да поизстине.
Редуваме блатовете жълт, кафяв, жълт и върху всеки блат слагаме газирана вода за сиропиране, крем и после пак блат.
По желание тортата може да се поръси с настърган шоколад или орехи или друг вид стърготини.
Домашната торта с крем е готова.
Коментари
Както ги сложих такива ги извадих
Няма да я повторя