Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Песто с босилек и кедрови ядки

Песто с босилек и кедрови ядки

Песто с босилек и кедрови ядки
Снимка: Росица Петрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Страхотна салата Капрезе ще направите с това домашно босилеково песто"

Необходими Продукти

  • зехтин - 200 мл качествен
  • слънчогледови семки - 50 г
  • босилек - 200 грама свежи листа
  • тиквени семки - 50 грама
  • кедрови ядки - 50 грама
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • чесън - 3 скилидки
  • пармезан - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте листата босилек и ги подсушете.

Сложете част ги в блендер заедно с малко от лимоновия сок, скилидка чесън, зехтин и част от ядките. Пасирайте и прехвърлете в голяма купа.

По същяи начин продължете да пасирате до изчерпване на продуктите.

Добавете настъргания пармезан и разбъркайте пестото.

Разпределете го пластмасови кутии и съхранявайте във фризер.

Преди да използвате пестото трябва да го оставите да се размрази и да поръсите с малко зехтин.

Пестото с босилек и кедрови ядки е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: