Начин на приготвяне
Добре е продуктите да бъдат на стайна температура. Стоплете млякото и сложете 1 с.л. захар и маята. Разбъркайте, оставете за 15 мин. да се активира.
Наредете портокаловата кора на ренде и изцедете сока. Пресейте солта и брашното и направете дупка в средата.
С миксер разбийте жълтъците, захарта и яйцата до крем. Добавете ги в брашното, заедно с портокаловия сок и кора, маята и маста.
Може да добавите подсладител, за да станат вкусните круфини още по сладки.
Замесете тесто, поставете го в намазнена купа. Оставете за час да втаса. Нарежете сушените плодове на ситно. Разделете тестото на 3 части.
Разточете ги в правоъгълна форма, намазнете с масло и поръсете сушени плодове. Навийте на руло.
Разрежете рулото на две по дължина без да стигате до края. Навийте единия край нагоре с разрезите като охлювче, други навийте отгоре върху първия.
Поставете цитрусовите круфини в хартиени формички с диаметър 13 см и височина 15 см. Може да ползвате и купички.
Оставете за 50 мин. После изпечете за 45 мин. на 160 градуса.
Оставете да изстинат и поръсете круфините с дъх на цитрус с пудра захар, ако желаете.