Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Круфини»Круфини с дъх на цитрус

Круфини с дъх на цитрус

Круфини с дъх на цитрус
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
95 мин.
Порции
10
"Усетите ли цитрусовия аромат на тези круфини, веднага ще започнете да ги търсите, за да си ги хапнете"

Необходими Продукти

  • захар - 100 г
  • брашно - около 700 г
  • жълтъци - 4 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • мая - 11 г суха
  • портокалов сок - 60 мл пресен
  • подсладител - 1 с.л. течен
  • мас - 80 г мека
  • краве масло - 100 г за намазване
  • сушени плодове - 150 г /боровинки, папая, помело, стафиди/
  • портокалова кора - от 1 цитрус
  • прясно мляко - 200 мл
  • сол - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре е продуктите да бъдат на стайна температура. Стоплете млякото и сложете 1 с.л. захар и маята. Разбъркайте, оставете за 15 мин. да се активира.

Наредете портокаловата кора на ренде и изцедете сока. Пресейте солта и брашното и направете дупка в средата.

С миксер разбийте жълтъците, захарта и яйцата до крем. Добавете ги в брашното, заедно с портокаловия сок и кора, маята и маста.

Може да добавите подсладител, за да станат вкусните круфини още по сладки.

Замесете тесто, поставете го в намазнена купа. Оставете за час да втаса. Нарежете сушените плодове на ситно. Разделете тестото на 3 части.

Разточете ги в правоъгълна форма, намазнете с масло и поръсете сушени плодове. Навийте на руло.

Разрежете рулото на две по дължина без да стигате до края. Навийте единия край нагоре с разрезите като охлювче, други навийте отгоре върху първия.

Поставете цитрусовите круфини в хартиени формички с диаметър 13 см и височина 15 см. Може да ползвате и купички.

Оставете за 50 мин. После изпечете за 45 мин. на 160 градуса.

Оставете да изстинат и поръсете круфините с дъх на цитрус с пудра захар, ако желаете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: