Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Крехки и сочни пържоли със сушени сливи

Крехки и сочни пържоли със сушени сливи

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Крехки и сочни пържоли със сушени сливи
Снимка: Monika Ivanova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Сливите ще придадат една лека сладост на тези крехки и толкова сочни пържолки"

Необходими Продукти

  • вратни пържоли - около 1 кг
  • лук - 2 големи глави
  • сушени сливи - 8 бр.
  • бира - 1 ч.ч.
  • зехтин - 1 с.л.
  • За Мариноване
  • сок от нар - 1 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите от свински врат мариновате с изредените продукти и оставяте в хладилник за 1 нощ.

Запичате на грил-тиган за по 2 мин от всяка страна или до леко зачервяване, след което редите в тава.

Нарязвате лука на полумесеци и го разпръсквате под и над пържолите.

Прибавяте няколко сушени сливи. Сипвате една чаша бира и една чаша вода, зехтина и подправки по ваш вкус.

Завивате с фолио и оставяте във фурна на 200 °C за час и половина.

Когато махнете фолиото, оставете сосчето да ври и да се сгъстява.

Пържолите се обръщат няколко пъти.

Хубаво е, когато ги отвиете, да пуснете фурната да загрява само отдолу.

След около половин час сосът почти е изврял, станал е гъст и с изключително наситен вкус.

Крехките и сочни пържоли със сушени сливи изчезват за секунди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: