Сушени сливи

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
18/07/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Дъхави сушени сливи, които може да използвате в кухнята или просто за похапване!"

Необходими Продукти

  • сини сливи - колкото решите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ще Ви предложим два варианта на сушени сливи.

Сливите могат да се сушат на домашната печка. За целта обаче трябва да се заредите с малко търпение, тъй като обработката им изисква доста време.

Добре измитите сливи се нареждат в тава. Поставят се във фурната за осем часа при температура не по-висока от 50-55 С. След първите осем часа, температурата се повишава на 60-65 градуса за още 8 часа.

След 16-часовото печене сливите се изваждат и се оставят да престоят едно денонощие при стайна температура. След което за още 8 часа отново се поставят във фурна при 75-80 градуса.

Ако варианта с печката не ви харесва, можете да изсушите сливите и на слънце.

Плодовете се нареждат върху хартия, поставят се в слънчево и чисто помещение. Необходими са 8 до 10 дни за пълното изсушаване на сливите.

От 10 кг сливи се получават около 3 килограма сушени сливи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
43
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мариела Христова
Мариела Христова
Аз ги суша на слънце поставени върху решетка за 10 дена.
21.01.2016 12:35
1
Добринка Петкова
Добринка Петкова
Майка ми от няколко години си суши сливи,но мисля че ги обработваше някак, преди самото сушене.След това ги съхранява в книжни пликове.
21.01.2016 11:25
1
Василка
Василка
в торбички от естествени влакна, в долното отделение на хладилника или на хладно
17.09.2012 17:06
3
1
dan
dan
моля ,ако някой е сушил сливи или други плодове да сподели как ги съхраняа след това и има някаква допълнителна обработка след сушенето .Пробвах доста неща тази година, но сега просто се чудя какво да ги правя
15.09.2012 20:38
16