Начин на приготвяне
Пържолите от свински врат мариновате с изредените продукти и оставяте в хладилник за 1 нощ.
Запичате на грил-тиган за по 2 мин от всяка страна или до леко зачервяване, след което редите в тава.
Нарязвате лука на полумесеци и го разпръсквате под и над пържолите.
Прибавяте няколко сушени сливи. Сипвате една чаша бира и една чаша вода, зехтина и подправки по ваш вкус.
Завивате с фолио и оставяте във фурна на 200 °C за час и половина.
Когато махнете фолиото, оставете сосчето да ври и да се сгъстява.
Пържолите се обръщат няколко пъти.
Хубаво е, когато ги отвиете, да пуснете фурната да загрява само отдолу.
След около половин час сосът почти е изврял, станал е гъст и с изключително наситен вкус.
Крехките и сочни пържоли със сушени сливи изчезват за секунди.