Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Лозови сарми с леща

Лозови сарми с леща

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Лозови сарми с леща2 / 2
02/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
40 бр.

Необходими Продукти

  • лозови листа - 40 бр.
  • леща - 100 г
  • ориз - 200 г
  • лук - 1 глава
  • магданоз
  • джоджен
  • домати - 4 бр.
  • картофи - 6 бр.
  • оцет - ябълков на вкус
  • олио - 3 с.л.
  • бахар
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвате лещата за 3-4 часа в гореща подсолена вода. Отцеждате я и я смесвате с ориза, нарязания на дребно лук, олиото, подправките, доматите и настърганите картофи (1 картоф оставяте цял) и посолявате.

С плънката и лозовите листа свивате сармички. Нареждате ги в тенджера, дъното, на която сте покрили с нарязания на кръгчета картоф. Покривате отгоре с лозови листа и затискате с чиния. Прибавяте толкова вода, че да достигне до ръба на чинията.

Варите сармите на тих огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: