Начин на приготвяне
Плодовете почистваме, измиваме и нарязваме на кубчета.
Поставяме ги в купа и заливаме с лимоновия сок.
В тиган си разтопяваме маслото за плънката, добавяме захарта и рома.
Готвим до разтопяване на захарта, добавяме плодовете и готвим за 7-8 минути до омекване.
В купа си смесваме продуктите за ронливото тесто, маслото трябва да е на кубчета. С пръсти мачкаме до образуване на трохи.
Намазняваме си купичките, разпределяме плодовете, върху тях разпределяме трохите.
Загряваме си фурната на 180°C и печем диетичния десерт за 25-30 минути.
Може да декорирате диетичния десерт с ябълки и круши, покрит с пясъчно тесто, с продукти по избор, сладолед, ядки, пресни плодове.