Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Рулца»Патладжанени рулца с кайма и доматен сос

Патладжанени рулца с кайма и доматен сос

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Патладжанени рулца с кайма и доматен сос
Снимка: Ники
1 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
125 мин.
Порции
25
"Така приготвени патладжаните в доматен сос нямат равни - убедете се и сами в думите ни"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр. големи
  • кайма - 800 г
  • лук - 1 бр.голям
  • чесън - 4 бр.
  • дамати - 800 г
  • чушки - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • подправки - Пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме каймата със сухите подправки, единия ситно нарязани лук.

Патладжаните нарязваме на тънки филии.

В тиган си загряваме мазнина и ги пържим от двете страни до златисто.

След това ги поставяме върху кухненска хартия да обере мазнината.

След това взимаме филия патладжан, слагаме част от каймата и навиваме рулце, продължаваме по-същия начин с останалите - до изчерпване на продуктите.

Падреждаме патладжанените рулца в тавата за печене, може да се използва и глинен гювеч.

В цетъра слагаме нарязаните на ивички цветни чушки, може и каквито имате, и нарязания на ситно чесън.

Добавяме нарязаните домати, посоляваме и слагаме пресни подравки.

Покриваме с фолио и печем на 200°C за около 70 минути.

Патладжанените рулца с кайма и доматен сос може да поднесете върху гарнитура от ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: