Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени Мезета»Бирени карфиолени хапки

Бирени карфиолени хапки

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Бирени карфиолени хапки2 / 2
13/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Бирата изстудена ли е, защото панираният карфиол е готов вече?"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • бира - 150 мл
  • карфиол - 1 среда глава
  • черен пипер - 1/2 к.лъжичка
  • брашно - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете главата карфиол на розички. Измийте ги добре и прехвърлете в тенджера с леко подсолена вода.

Бланширайте за няколко минути и изваждайте с помощта на решетъчна лъжица.

Разбийте яйцата и добавете към тях бирата и двата вида пипер. Разбъркайте и добавете брашното - лъжица по лъжица.

Получава се смес, която е с консистенция на боза.

Потапяйте карфиола в тази смес и изпържете в добре загрято олио. Отцеждайте биреното мезе върху кухненска хартия.

Бирените карфиолени хапки са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: