Начин на приготвяне
Сварете карфиола, накъсан на розички, в леко подсолена вода за 10 минути. Оставете да се отцежда.
В блендер или кухненски робот поставете натрошен сухия хляб, чесъна, сирената и магданоза. Смелете всичко на максимални обороти. В случай, че не разполагате с такива уреди използвайте галета вместо сух хляб, сиренето Манчего и чесъна настържете на фино ренде, а магданоза си накълцайте на ситно.
Към сместа чукнете едно яйце, сипете отцедения и поизстинал карфиол, солта и отново пуснете на средна до висока скорост да се разбърка и карфиолът също да се смели. Другият вариант е да го намачкате, но за него той трябва да е сварен повече, тоест да е по-мекичък.
От получената смес оформете топченца, като след всяко мокрите ръцете си, защото сместа не е много гъста.
Овалвайте всяко във яйце и галета и сплесквайте във форма на кюфте.
Изпържете до златисто във сгорещеното олио. Аз пържа тези кюфтенца на една степен под максималната температура. Ако тя е много ниска биха се напили много с мазнина, ако пък е прекалено висока има опасност да затярат.
Изваждайте върху кухненска абсорбираща хартия. Поднесете топли в компания със зелена салата по избор.
Добър апетит!
Коментари