Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Мариновани люти чушлета по табиетлийски

Мариновани люти чушлета по табиетлийски

Мариновани люти чушлета по табиетлийски
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Всяка гозба става много по-вкусна, когато я хапваме с тези мариновани люти чушлета"

Необходими Продукти

  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • люти чушки - бели
  • захар - 1 ч.л.
  • копър
  • сол - 1 ч.л.
  • оцет - винен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посочените продукти са за едно малко бурканче, ако искате да си направите повече, просто увеличете пропорциите.

Изберете здрави бели люти чушлета и ги измийте. С помощта на игла ги набодете на някоко места и ги подредете в бурканчето. Между чушлетата поставете чесъна.

Сипете солта и захарта, а най-отгоре притиснете с пресен копър. Налейте оцета до гърлото на буркана.

Затворете с капачка и разклатете добре. Приберете буркана на хладно.

Маринованите люти чушлета по табиетлийски са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: