Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено руло»Руло от тиквички, патладжан и моркови

Руло от тиквички, патладжан и моркови

Руло от тиквички, патладжан и моркови
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
9

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. малки
  • патладжани - 1 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • зелен лук - 2 връзки
  • магданоз - 2 връзки
  • копър - 1 връзка
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • крема сирене - 125 г
  • пуешка шунка - 60 г
  • яйца - 4 бр.
  • яйца - 3 бр. сварени
  • маслини - 100 г без костилка
  • пармезан - 50 г
  • протеин - 2 с.л. растителен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките, патладжана и морковите и ги настържете на едро ренде.

Посолете ги и ги оставете в купа с гевгир да се отцедят.

Нарежете магданоза, копъра, чесъна и зеления лук на ситно.

Маслините нарежете на дребни парчета. След като зеленчуците са си пуснали вода, отцедете ги допълнително с ръце, за да премахнете всичката вода.

Добавете суровите яйца, половината магданоз, копъра, чесъна и половината зелен лук. След това добавете и протеина. Объркайте всичко добре.

Застелете тава с хартия за печене, която намазнете хубаво.

Сложете сместа за зеленчуковия блат и я оформете хубаво като правоъгълник.

Печете в загрята на 180°C фурна за 20-25 минути. През това време смесете крема сиренето, сиренето, сварените настъргани яйца, останалите зелен лук и магданоз, пармезана. Разбъркайте хубаво.

След като блатът е готов, го оставете за малко да изстине. След това го намажете със сместа от крема сирене, сложете маслините, пуешката шунка и навийте внимателно на апетитно солено руло.

Прехвърлете в подходящ поднос и сервирайте руло от тиквички, патладжан и моркови.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: