Начин на приготвяне
Цвеклото се измива и се вари, без да се бели за около 30 минути.
Обелва се и се нарязва на кубчета. Слага се в блендер.
Лукът се почиства и нарязва на едро. Чесънът се обелва. Добавят се в блендера.
Добавят се и подправките - кимион, черен пипер и червен пипер.
Бобът се изцежда и също се добавя. Сместа се блендира.
В тенджера се слага 300 милилитра вода да заври. Добавя се киноата. Оставя се на бавен огън около 15 минути, докато поеме водата. В голяма купа се слага сместа от блендера, царевичното брашно и киноата.
Овкусява се със сол. Разбърква се до еднородна смес.
Подготвя се тава с хартия за печене. От готовата смес се оформят кюфтета от киноа и се нареждат в тавата.
Пекат вкусните зеленчукови кюфтета около 15-20 минути.
Кюфтетата с киноа, цвекло и боб са чудесна здравословна гарнитура.