Начин на приготвяне
Палачинките блинцес са доста икономични поради това, че се приготвят с вода.
Те се правят по стандартния начин, като яйцата се разбиват със захарта и солта и към тях се наливат олиото и водата.
Сипва се брашното и се разбива с телена бъркалка до гладка смес малко по-гъста от боза. Ако е по-гъста се налива още вода до постигане на идеалната консистенция.
Палачинките се пекат в тиган с незалепващо дъно (по-голям диаметър), хубаво намазнен с олио до много лек загар от двете страни. Не трябва да става тъмен загарът, защото им предстои и още една термична обработка във фурната.
След като се извадят готовите палачинки се слагат една върху друга и се завиват с фолио, за да станат меки и не се начупват, когато после ги сгъваме.
Приготвяме си плънката като смесим изварата с разбито яйце, заквасена сметана, стафиди и сол и захар. Има вариант за сладки блинцес, при който се добавя повече захар в плънката. Ако ги правите солени, може да пропуснете стафидите.
В средата на всяка палачинка поставяйте от плънката и затваряйте от четирите страни като пакетче.
Подредете всички палачинки в намазнена тава, намажете и отгоре с малко мазнинка и поръсете с настърган кашкавал.
Запечете вкусните солени палачинки в загрята на 200 градуса фурна до разтапяне на кашкавала и много лек загар.
Поднесете топли за закуска или лека вечеря.
Блинцес - израелските пълнени палачинки са чудни!
Коментари