Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Блинцес - израелски пълнени палачинки

Блинцес - израелски пълнени палачинки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Блинцес - израелски пълнени палачинки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Поднесете топли тези пълнени палачинки за закуска или лека вечеря"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • вода - 350 мл
  • брашно - 300 г
  • яйце - 4 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • захар - 2 щипки
  • За плънка
  • извара - 500 г
  • яйце - 1 бр.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • захар - 1 щипка (или на вкус)
  • сол - 1 ч.л. (или на вкус)
  • стафиди - 50 - 60 г
  • Още
  • олио - за поръсване и намазняване на тигана
  • кашкавал - около 120 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Палачинките блинцес са доста икономични поради това, че се приготвят с вода.

Те се правят по стандартния начин, като яйцата се разбиват със захарта и солта и към тях се наливат олиото и водата.

Сипва се брашното и се разбива с телена бъркалка до гладка смес малко по-гъста от боза. Ако е по-гъста се налива още вода до постигане на идеалната консистенция.

Палачинките се пекат в тиган с незалепващо дъно (по-голям диаметър), хубаво намазнен с олио до много лек загар от двете страни. Не трябва да става тъмен загарът, защото им предстои и още една термична обработка във фурната.

След като се извадят готовите палачинки се слагат една върху друга и се завиват с фолио, за да станат меки и не се начупват, когато после ги сгъваме.

Приготвяме си плънката като смесим изварата с разбито яйце, заквасена сметана, стафиди и сол и захар. Има вариант за сладки блинцес, при който се добавя повече захар в плънката. Ако ги правите солени, може да пропуснете стафидите.

В средата на всяка палачинка поставяйте от плънката и затваряйте от четирите страни като пакетче.

Подредете всички палачинки в намазнена тава, намажете и отгоре с малко мазнинка и поръсете с настърган кашкавал.

Запечете вкусните солени палачинки в загрята на 200 градуса фурна до разтапяне на кашкавала и много лек загар.

Поднесете топли за закуска или лека вечеря.

Блинцес - израелските пълнени палачинки са чудни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Интересна идея
02.01.2023 09:04
1