Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени Палачинки»Пълнени палачинки с колбас

Пълнени палачинки с колбас

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Пълнени палачинки с колбас
Снимка: Атанаска
1 / 5
05/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Солените палачинки са супер - хапваш и не можеш да им се наситиш"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • брашно - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 3 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • сол - 1 к.л.
  • масло
  • копър
  • за плънката
  • кайма - 300 г
  • гъби - 1 ч.ч.
  • лук - 1 бр. глава кромид
  • сол
  • къри
  • сушени подправки - микс
  • черен пипер
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта, след което и всичко останало се добавя. Разбиваме много добре, за да не се получат топчета.

Слага се тиган за палачинки или тефлонов и се сипва от сместа, като обръщаме при готовност от едната страна на другата.

Приготвяне на плънката. В тиган поставяме нарязан на ситно лук и го запържваме в малко олио.

Щом се запържи лукът, се прибавя каймата и се пържи, като се натрошава с дървена лъжица, докато изври течността на каймата и остане на мазнина. След това поставяме гъбите и накрая прибавяме и подправките.

Разбъркваме добре и оставяме за малко да поври.

Всяка палачинка се намазва с част от плънката и се завива на руло.

Нареждат се една до друга в огнеупорен съд на един или 2 реда - зависи от големината на съда.

Пекат се в загрята на 200 градуса фурна.

Когато са почти готови, вадим и настъргваме кашкавал.

Държим, докато се поразтопи самият кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: