Яхния със сливи

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Яхния със сливи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • овче месо - 700 - 800 г.
  • лук - 1 глава
  • сливи - 30 - 40 бр. сухи
  • карамфил - 1 - 2 бр.
  • канела - на върха на ножа
  • брашно - препечено
  • масло - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвате сливите за една нощ в хладка вода, за да набъбнат, след което ги отцеждате. Нарязвате месото на хапки и го запържвате в разтопеното масло заедно с настъргания лук.

Върху месото слагате отцедените сливи, заливате с вода, посолявате и варите на слаб огън. Преди дръпване от огъня, сгъстявате соса с препеченото брашно и пускате в него канелата и карамфилчетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: