Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Яхнии»Яхния от дроб и сини сливи

Яхния от дроб и сини сливи

Яхния от дроб и сини сливи
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Най-вкусната яхния, която баба правеше на село едно време"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 500 г
  • свинско месо - 500 г
  • лук - 7 - глави
  • сини сливи - 10 - 12 бр (сушени)
  • червен пипер - 1 с.л
  • олио - 1/2 ч.ч
  • дафинов лист - 1 бр
  • черен пипер - 10 зърна
  • доматено пюре - 1 - 2 с.л
  • вино - 1/2 ч.ч
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинския дроб и свинското месо на хапки и го слагаме в тенджера с олиото, да се запържи равномерно. Прибавяме и нарязания на едро лук.

Овкусяваме със сол, червен пипер, дафиновия лист, зърната черен пипер и доматеното пюре.

Прибавяме сините сливи и заливаме с 2-3 ч.ч вода. Оставяме да ври на умерен огън до пълното сваряване на месото и дроба.

Ако искаме да е по гъста яхнията, добавяме малко брашно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: