Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхнии»Телешка яхния със сини сливи

Телешка яхния със сини сливи

ГалинаГалина
Новак
1033
Телешка яхния със сини сливи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г
  • сини сливи - 500 г сушени
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • лук - 4 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 1 ч.чаша от консерва
  • брашно - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 3 - 4 зърна
  • олио
  • канела - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате телешкото месо на порции, сварявате го до готовност. Междувременно в друг съд запръжвате ситно нарязаните лук, морков, чушка.

Прибавяте доматеното пюре, домата от консерва, който е пасиран, и двата вида пипер. Следва да добавите и брашното и като бъркате интензивно, сипвате и телешкия бульон.

Трябва да стане като яхния. Слагате месото и сливите, добавяте щипката канела и запичате в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Преди поднасяне поръсвате всяка порция със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: