Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Яхния»Заешка яхния със сини сливи

Заешка яхния със сини сливи

IvankaIvanka
Новак
2524121k
06/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • заек - 750 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • вино - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • чесън - 10 ск.
  • сини сливи - 1 ч.ч. (сушени)
  • лук - 25 бр. малки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на порции предварително изкиснатия в студена вода заек.

Запържваме леко парчетата месо в мазнината и ги изваждаме. В същата мазнина задушаваме нарязаният на дребно лук до омекване.

Прибавяме с разбъркване брашното и червения пипер, след което заливаме с виното и 1 ч.ч. вода.

След завиране на соса, прибавяме скилидките чесън, обелените лукчета, запърженото заешко и посоляваме.

Ястието се оставя да ври на тих огън до готовност на месото.

Сините сливи се измиват и се задушават с малко вода. Прибавят се в ястието към края.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Десислава Стоянова
Десислава Стоянова
Много добра рецепта, баба ми правеше заек със сини сливи. Сготвих преди няколко дни и ми хареса страшно много. Единственото което промених, беше водата - сложих малко повече, за да има повечко сос :)
10.04.2016 18:53
1