Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутерки»Италиански бутер лодки

Италиански бутер лодки

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Италиански бутер лодки
Снимка: Boki Lazic
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Никога не пропускайте закуската, особено след като имате тези вкусни лодки в чинията си"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 г
  • кашкавал - 200 г
  • домати - 100 г белени
  • шунка - 150 г
  • босилек - според нуждите
  • маслини - 100 г, черни, сушени
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - според нуждите
  • ленено семе - според нуждите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разточете бутер тестото върху набрашнена повърхност. Разделете на 8 части.

В средата на всяка част сложете белените домати, малко нарязан босилек, настърганата шунка и настъргания кашкавал. Накрая сложете 2 сушени маслини.

Разбийте яйцето. Намажете краищата с разбитото яйце. Сгънете единия край на тестото върху другия, пак намажете с яйце и притиснете краищата на тестото с вилица. Трябва да се получи като лодка. Ще се ориентирате по снимката. Не е нужно да сте чак толкова прецизни. Поръсете с лен. Печете бутерките 20 минути на 200 градуса.

Италианските бутер лодки сервират топли. Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: