Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Сочни пилешки гърди на грил тиган

Сочни пилешки гърди на грил тиган

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12122462196
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сочни пилешки гърди на грил тиган3 / 3
16/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
85 мин.
Порции
2
"Вкусни и сочни пилешки гърди на грил тиган - идеални за вечеря ="

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 400 г
  • бяло вино - 2 с.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • къри - 1/2 ч.л.
  • сол - щипка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди на филета.

Сложете бяло вино, ябълков оцет, зехтин, ситно нарязания чесън, солта и къри в дълбока купа и разбъркайте всичко.

Поставете филето в маринатата и разбъркайте, за да се накисне всичко добре.

Покрийте със стреч фолио и поставете в хладилник за час.

Загрейте малкото олио на грил тиган и запържете филето на умерен огън, за да запазите месото сочно.

Сочните пилешки гърди на грил тиган са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: