Начин на приготвяне
Тестото: В голяма тава се прави кладенче от брашното. В купа се изсипва топлата вода и се разтваря маята. Когато се разтвори напълно се чуква яйцето и се разбърква.
Към сместа се добавя киселото мляко, като отново се бърка. След получаването на еднородна смес се изсипва солта, захарта и олиото. Тази смес се изсипва в кладенчето от брашно и започва да се меси тестото.
Не е необходимо тестото да втасва. То може да бъде разточено веднага, след като бъде направено.
Тестото се разделя на топки и започва да се разточва с точилка, като формата на самите пърленки е по ваш избор. Аз избрах правоъгълната форма.
Плънката: Плънката на пърленките е от сирене и кашкавал. В купа се натрошава сиренето. Към него се настъргва кашкавал на ренде или се реже на много малки парченца.
Преди да поставим част от плънката, намазваме малко с разтопено краве масло.
Върху вече намазаното тесто посипваме равномерно от плънката и затваряме пърленката. Поставяме я на вече загретия тиган.
Сочните пърленки на грил тиган са чудни!