Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешко филе с гъби и броколи

Пилешко филе с гъби и броколи

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14328598277
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пилешко филе с гъби и броколи
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
17/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Това ястие ще впечатли гостите ви, гарантираме"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • гъби - 200 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • броколи - 300 г
  • масло - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • пилешки бульон - 1.5 ч.ч.
  • морска сол
  • черен пипер
  • магданоз - ситно нарязан
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно, чесънът се изстисква, а гъбите се нарязват на филийки.

Измийте броколите и изрежете твърдите части.

Нарежете месото на пържолки с дебелина 5 мм, добавете сол и черен пипер.

В по-голям подходящ тиган запържете подправеното пиле в загрят зехтин до златисто, по 5 минути от всяка страна. Подредете месото в купа и покрийте.

В същия тиган добавете лука и запържете с останалата мазнина за около 1 минута, налейте 1/4 чаша вода, разбъркайте и изчакайте почти цялата течност да се изпари. Добавете 1 супена лъжица масло, гъби и запържете до златисто кафяво.

Междувременно сварете броколите за около 7-8 минути, отцедете и подправете на вкус.

Нарежете пърженото пиле на парчета с размер на малки хапки. Подредете пържените гъби.

В същия тиган добавете останалата супена лъжица масло, брашното и запържете за кратко с телена бъркалка.

Постепенно добавете останалото количество вода или бульон и сварете соса на слаб огън, за да се сгъсти.

Върнете месото и гъбите в тигана. Когато всичко се загрее отново, разбъркайте разбитата заквасена сметана, свалете от котлона и поръсете с нарязания магданоз.

Разбъркайте броколите или ги сервирайте като гарнитура.

Пилешкото филе с гъби и броколи е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: