Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на ситно, чесънът се изстисква, а гъбите се нарязват на филийки.
Измийте броколите и изрежете твърдите части.
Нарежете месото на пържолки с дебелина 5 мм, добавете сол и черен пипер.
В по-голям подходящ тиган запържете подправеното пиле в загрят зехтин до златисто, по 5 минути от всяка страна. Подредете месото в купа и покрийте.
В същия тиган добавете лука и запържете с останалата мазнина за около 1 минута, налейте 1/4 чаша вода, разбъркайте и изчакайте почти цялата течност да се изпари. Добавете 1 супена лъжица масло, гъби и запържете до златисто кафяво.
Междувременно сварете броколите за около 7-8 минути, отцедете и подправете на вкус.
Нарежете пърженото пиле на парчета с размер на малки хапки. Подредете пържените гъби.
В същия тиган добавете останалата супена лъжица масло, брашното и запържете за кратко с телена бъркалка.
Постепенно добавете останалото количество вода или бульон и сварете соса на слаб огън, за да се сгъсти.
Върнете месото и гъбите в тигана. Когато всичко се загрее отново, разбъркайте разбитата заквасена сметана, свалете от котлона и поръсете с нарязания магданоз.
Разбъркайте броколите или ги сервирайте като гарнитура.
Пилешкото филе с гъби и броколи е готово.