Начин на приготвяне
Пилешкото филе се нарязва на едро и се посолява и подправя с черен пипер от двете страни.
Слага се в тиган с малко олио и се запържва до златисто, така че подправките му да полепнат по повърхността.
Изважда се от тигана и се оставя на страни.
В същия тиган се добавя малко зехтин и 1 бучка масло и се слагат гъбите, нарязани на едро. Като поомекнат, се поръсва сушения копър и наситнения чесън, както и индийското орехче.
Оставят се още 5 мин и се вадят от тигана. Пак в същия тиган се слага отново малко зехтин и масло и 1 с.л. брашно, бърка се интензивно, докато брашното не се смеси хубаво с мазнината.
Изсипва се предварително разтворения бульон в 250 мл гореща вода и сосът се разбърква.
В него се връща пилешкото филе и гъбите, слага се 50 мл вино и пилето с гъби се остави да къкри на тих огън за около 10 мин.
Пилешкото филе с гъби се изключва и се поръсва с пресен копър.