Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Кръгли кифли с шоколадов пълнеж

Кръгли кифли с шоколадов пълнеж

VecaVeca
Мастър Шеф
296622k299
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Кръгли кифли с шоколадов пълнеж
Снимка: Veca
1 / 3
20/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Ядеш и не броиш - така се действа, когато на масата има поднос с напудрени сладки кифлички"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • прясна мая - 25 г
  • яйца - 2 бр.
  • мляко - 150 мл
  • вода - 100 мл
  • сол - 1 щипка
  • краве масло - 100 г
  • захар - 1 с.л.
  • за пълнежа
  • шоколад - 150 г за готвене
  • пудра захар - според нуждите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете маята и я сложете в загрятото мляко, добавете захар, 1 супена лъжица брашно, разбъркайте и оставете да престои няколко минути, докато маята втаса, след това добавете разбитите жълтъци.

Изсипете брашното в подходящ съд, налейте хладка вода, добавете сол, добавете активирана мая, белтъците и разтопеното масло. Оставете малко масло, за да покриете тавата и кифлите преди печене.

Покрийте с прозрачно залепващо фолио и оставете да престои един час.

Разбъркайте тестото върху набрашнена работна повърхност и го разстелете в правоъгълна форма.

Нарежете на 16 квадрата и сложете парче шоколад на всеки квадрат. Загърнете краищата добре на всеки квадрат, за да се залепи тестото и да образува форма на топка.

Намажете тавата с отделеното масло и подредете приготвените топки от тесто. Оставете да престои 10 минути. През това време включете фурната и я загрейте добре.

Намажете приготвените кифлички с шоколад с останалото масло и печете 30 минути на 180 °C.

Когато са изпечени, ги извадете от фурната и ги оставете да изстинат за кратко, а докато са още хладки, ги поръсете с пудра захар.

Сервирайте кръглите кифли с шоколадов пълнеж.

Съвет: От вас зависи да изберете дали да използвате друг шоколад (бял или млечен).

Приятно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: