Начин на приготвяне
Натрошете маята и я сложете в загрятото мляко, добавете захар, 1 супена лъжица брашно, разбъркайте и оставете да престои няколко минути, докато маята втаса, след това добавете разбитите жълтъци.
Изсипете брашното в подходящ съд, налейте хладка вода, добавете сол, добавете активирана мая, белтъците и разтопеното масло. Оставете малко масло, за да покриете тавата и кифлите преди печене.
Покрийте с прозрачно залепващо фолио и оставете да престои един час.
Разбъркайте тестото върху набрашнена работна повърхност и го разстелете в правоъгълна форма.
Нарежете на 16 квадрата и сложете парче шоколад на всеки квадрат. Загърнете краищата добре на всеки квадрат, за да се залепи тестото и да образува форма на топка.
Намажете тавата с отделеното масло и подредете приготвените топки от тесто. Оставете да престои 10 минути. През това време включете фурната и я загрейте добре.
Намажете приготвените кифлички с шоколад с останалото масло и печете 30 минути на 180 °C.
Когато са изпечени, ги извадете от фурната и ги оставете да изстинат за кратко, а докато са още хладки, ги поръсете с пудра захар.
Сервирайте кръглите кифли с шоколадов пълнеж.
Съвет: От вас зависи да изберете дали да използвате друг шоколад (бял или млечен).
Приятно!