Кекс с ябълки и канелен щройсел

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1k
1k
14/01/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 260
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 180 градуса. Намазва се квадратната форма за печене (23 см) и се постила с восъчна хартия. Ябълките се обелват, изрязва се семенната им част и се нарязват на тънки филийки.

В средно голяма тенджера на умерено силен огън се слагат ябълките, кафявата захар и лимоновия сок и се изчаква да кипнат. За къкренето им трябва 10 мин., или докато ябълките омекнат. Изцеждат се ябълките. Разбърква се брашното, бакпулвера и солта в средна голяма купа.

Маслото и захарта се разбиват в голяма купа с миксер на високи обороти, докато сместа заприлича на крем. Добавят се и разбитите яйца. След това добавете и сухите подправки в млякото. В приготвената форма се прехвърля 2/3 от сместа с лъжица. Разстилат се върху сместа ябълките, които се покриват с останалото тесто.

За канеления щройсел смесете брашното, кафявата захар и канелата. Размесва се в него маслото с миксер, докато сместа заприлича на едри трохи. Кексът се поръсва с орехи и се пече около 40-50 мин. Оставя се да изстине напълно във формата. Поръсете с пудра захар по желание.

Рейтинг

5 0
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Илияна Апостолова
На втората колона, най-горе: яйца - 2 бр. :)
1
0
веска
веска
12.06.2014 21:14
така и не открих къде са посочени бройките яйца
0
1