Начин на приготвяне
Почистваме морковите, измиваме и остъргваме кората им. Вземаме рендето и настъргваме на едро морковите.
На котлона загряваме вода до степен завираме и пускаме морковите, като оставяме да врят десетина минути, за да се отстрани миризмата им.
След това отцеждаме добре, като използваме гевгир и марля.
Приготвяме сиропа, като смесваме захарта с водата и оставяме да заври.
След като кипне прибавяме отцедените моркови и оставяме да ври на силен огън.
Когато минат 20-тина минути прибавяме карамфилчетата и канелата.
Оставяме да ври до готовност.
Около 6 минути преди да премахнем сладкото от котлона, добавяме лимонената киселина и индришето.
Пълним в бурканчета сладкото и съхраняваме в хладилника.
Сладкото от моркови с карамфил е готово.