Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свинско месо с карамфил и уиски

Свинско месо с карамфил и уиски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Свинско месо с карамфил и уиски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
240 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 кг (цяло парче)
  • сол - 3 щипки
  • кафява захар - 50 г
  • горчица - 1 ч.л.
  • уиски - 20 мл
  • карамфил - 30 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се натърква със сол и се намазва с олио. Слага се в намазана с мазнина тава. Покрива се с фолио от всички страни, но така че фолиото да не докосва месото. Пече се 2 часа на 150 градуса.

Горчицата, захарта и половината от уискито се смесват. Един час след печенето на месото се вади от фурната, фолиото се маха, месото се полива със соса и отново се покрива с фолио.

След като се пече още един час, се маха фолиото, месото се напръсква с останалото уиски и в месото се набождат карамфилчетата.

Пече се без фолио 30 минути на 200 градуса. Сервира се като цяло парче, реже се пред гостите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: