Начин на приготвяне
Разбийте белтъците със захарта до побеляване.
При мен отне около 7 минути.
Захарта я добавям на части. Добавям с всяко увеличаване на степените на миксера.
След това добавете пресятото брашно и смлените орехови ядки.
От получената смес шприцовайте топчета с помощта на сладкарски пош.
Шприцованите топчета потупайте леко с пръст, за да може да се получи формата от снимките.
Печете на 180 °C на средно ниво във фурната до готовност.
След като се изпекат, извадете тавата от фурната и оставете ореховките да изстинат в нея.
Когато са напълно изстинали, ги слепете две по две с течен шоколад.
Аз напълних течен шоколад в сладкарски пош и шприцовах по съвсем малко върху всяка ореховка, а след това ги слепих.
Напълних още 1 пош, но този път с какаов крем с фъстъци и отрязах съвсем малък отвор, за да мога да направя ивиците върху ореховките.
Съхранявайте в хладилник слепените ореховки заради течният шоколад. Особено ако времето е топло.
Дано ви допаднат тези ретро ореховки с течен шоколад от детството.