Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Сръбски бюречета (Mantije)

Сръбски бюречета (Mantije)

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сръбски бюречета (Mantije)4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8
"Има ли някой сред вас, който би отказал тези вкусни домашни бюречета?"

Необходими Продукти

  • За тесто
  • брашно - 700 г
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - с.л.
  • вода - 400 мл хладка
  • За пълнежа
  • кайма - 500 г
  • лук - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • вода - 100 мл
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете тесто от брашното, водата, солта и олиото. Направете топчета от тестото и оставете да престоят половин час.

Когато оставим тестото за баница да престои, започваме да правим пълнежа за домашните банички.

Тези банички, известни в Сърбия като Mantije, са оригинално от град Нови пазар.

Сложете масло в тигана, след това добавете ситно нарязания чесън и лук, оставете да къкри малко, след това добавете водата и каймата. Задушете за кратко и подправете. Разтопете маслото.

Разточете тестото като за баницата тънко и намажете с масло. Поръсете с пълнежа, след това покрийте тестото от двете страни и започнете да се търкаляте от двете страни към средата.

Нарежете на парчета от 3 см и сглобете от отворените страни, така че да оформите топките. Подредете ги върху лист за печене един до друг и печете на 200 °C, докато отгоре се създаде златист цвят и хрупкаво тесто.

Вкусни домашни банички манти се сервират топли с кисело мляко или айран.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: