Начин на приготвяне
Омесете тесто от брашното, водата, солта и олиото. Направете топчета от тестото и оставете да престоят половин час.
Когато оставим тестото за баница да престои, започваме да правим пълнежа за домашните банички.
Тези банички, известни в Сърбия като Mantije, са оригинално от град Нови пазар.
Сложете масло в тигана, след това добавете ситно нарязания чесън и лук, оставете да къкри малко, след това добавете водата и каймата. Задушете за кратко и подправете. Разтопете маслото.
Разточете тестото като за баницата тънко и намажете с масло. Поръсете с пълнежа, след това покрийте тестото от двете страни и започнете да се търкаляте от двете страни към средата.
Нарежете на парчета от 3 см и сглобете от отворените страни, така че да оформите топките. Подредете ги върху лист за печене един до друг и печете на 200 °C, докато отгоре се създаде златист цвят и хрупкаво тесто.
Вкусни домашни банички манти се сервират топли с кисело мляко или айран.