Бутер охлюви с кайма

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Бутер охлюви с кайма
Снимка: Boki Lazic
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Една фантастична идея от бутертесто - бутер охлюви с кайма за всички у дома"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 г
  • лук - 2 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • кайма - 250 г смесена
  • яйца - 1 бр., за покриване
  • яйца - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • брашно - малко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете бутертестото при стайна температура за 1/2 час.

Загрейте олиото в тиган. Нарежете лука на кубчета.

Лукът се запържва в олиото до омекване.

Комбинирайте каймата с лука и оставете да къкри.

Добавете сол и черен пипер. Когато месото се обработи, охладете сместа, добавете яйцето и разбъркайте.

Сложете малко брашно върху работната повърхност и разточете бутертестото. Намажете бутертестото с пълнежа и навийте.

Нарежете парче с дебелина 2 см. Намажете вкусните бутерки с яйце и сложете върху намазнена хартия да се пече 20 минути на 200 °C.

Бутер охлювите с кайма са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: