Начин на приготвяне
Тази рецепта е правена с ущипци с бекон за скара. Разделяте на две всяко кебапченце (ущипче :) и с влажни ръце оформяте кюфтенца с големина на орех.
Слагате в тавичка с малко олио на дъното и печете кюфтенцата на 240 °C, като ги разбърквате от време на време, за да се опекат равномерно.
През това време слагате спагетите във вряща вода за ок. 10 мин или колкото е описано на опаковката им.
Докато се варят спагетите и се пекат кюфтенцата, си правите доматения сос.
Взимате доматите и ги нарязвате на не много малки парченца. Може да ги обелите преди това, но не е задължително.
Слагате нарязаните домати в касерола с малко зехтин и готвите на средно силен котлон.
Нарязвате чесъна на малки парченца и го добавяте при доматите.
Не е нужно да сипвате вода в соса за паста, тъй като доматите ще пуснат достатъчно, но ако сте оцелили по-сухи домати, може да добавите малко вода.
Добавяте сол на вкус, захарта и босилека и варите соса ок. 10 мин. Хубаво е да се усещат парченцата домати.
След като спагетите са сварени, отцеждате ги, посолявате и слагате малко зехтин и ги разбърквате добре.
Добавяте доматения сос и отново разбърквате.
Сервирате в дълбоки чинии, първо, спагетите, отгоре по няколко кюфтенца и отстрани поръсвате с настърган кашкавал.
Да ви е вкусно с тези бързи и лесни спагети с кюфтенца.