Начин на приготвяне
Обелете лука и ябълките и ги нарежете на кубчета. Загрейте фурната до 200 ° C.
Измийте, почистете и изплакнете добре скумрията и я подсушете с хартиени кърпи отвън и отвътре.
Добавете сол и черен пипер, залейте със зехтина и печете в предварително загрята фурна за около 20 минути.
Загрейте малко зехтин в тиган, запържете лука, докато започне да се карамелизира.
Добавете ябълките, останалия зехтин и оставете да къкри за около 4-5 минути, като разбърквате или разклащате тигана.
Свалете от котлона, разбъркайте горчицата, поръсете с подправките, солта, черния пипер и поръсете с лимоновия сок.
Отделете печените рибни филета, обелете кожата, почистете костите и добавете гарнитурата задушени ябълки с лук.
Сервирайте с резенчета лимон.