Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста с гъби и левурда

Паста с гъби и левурда

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14328598276
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Паста с гъби и левурда
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
26/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Ако са ви омръзнали обичайните спагети, опитайте нашата ароматна паста с левурда!"

Необходими Продукти

  • паста - 400 г пене или др.
  • гъби - 300 г
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - според нуждите
  • за соса
  • масло - 40 - 50 г
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • брашно - 1 с.л.
  • пилешки бульон - 1 бр. кубче
  • готварска сметана - 200 мл.
  • пармезан - 40 г, настърган
  • черен пипер - прясно смлян
  • вода - за заливане
  • левурда - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте листата на левурдата, поставете ги едно върху друго и ги разрежете наполовина по дължина.

Избършете гъбите и ги нарежете на филийки. Намачкайте чесъна.

Запържете гъбите с чесън в загрят зехтин, добавете сол, черен пипер и свалете от котлона.

Сложете пастата да се вари, съгласно инструкциите на опаковката.

Междувременно запържете чесъна за соса в загрятото масло, докато замирише, добавете брашното, разбъркайте за кратко, добавете сметаната, кубчето бульон, водата, колкото е необходимо до желаната плътност, пармезан, черен пипер и сварете за кратко.

Към края добавете също левурдата, пържените гъби с чесън и отцедените тестени изделия пене.

Ако е необходимо, добавете още малко вода, в която са сварени тестените изделия.

Разбъркайте добре и сервирайте веднага Паста с гъби и левурда!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: