Начин на приготвяне
Нарежете лука на полумесеци, чушките - на пръчици, и настържете морковите на едро. Доматите без люспи и семена нарежете на кубчета, чесъна на листа и лютите чушки - на пръстени. Магданозът се нарязва на ситно.
Загрейте фурната до 180 градуса.
Застелете тава с голям лист хартия за печене.
Изсушете рибните филета с хартиена кърпа, нарежете ги по желание от вас размер на парчета, добавете сол, черен пипер, поръсете със зехтин и оставете настрана.
В голям тиган запържете лука в умерено загрят зехтин до прозрачност, добавете моркова и запържете, като разбърквате от време на време. Добавете червен пипер, чесъна и след няколко минути нарязаните домати.
Добавете сол, черен пипер и оставете да къкри 10 минути, като разбърквате от време на време.
През това време наредете парчетата риба върху застлана с хартия за печене тава и печете 7-8 минути в предварително загрятата фурна.
През това време проверете на вкус задушената зеленчукова смес и при нужда коригирайте вкуса.
В огнеупорен съд разпределете 1/3 от зеленчуците, подредете половината от печената риба, нанесете друг слой зеленчуци, след това останалата риба и завършете със зеленчуците.
Изравнете, намажете с майонеза или заквасена сметана и печете ястието с риба във фурната за около 30-40 минути.
Става уникална запеканка с хек и зеленчуци!