Начин на приготвяне
Разделете корите за баница на четири групи по три кори.
Вземете 300 мл кисело мляко, 100 мл заквасена сметана, 3 яйца, 200 мл олио, 4 скилидки чесън и чаена лъжичка лют пипер, разбийте добре, докато получите пълнежа, за да покрие кората.
Поставете първата кора върху покривката, след това я намажете с приготвения пълнеж, добавете втората кора и я покрийте също. Добавяме третата кора и слагаме равномерно разпределено осолено краве сирене. Сега увийте кората на руло и поставете в намазнена тава за печене. Повторете тази процедура с всичките четири групи кора.
Когато сме сгънали баницата и сме я поставили върху лист за печене, я нарязваме на желаните парчета и върху всяко парче слагаме по малко маргарин или масло.
Готовата баница със сирене сложете във фурната на 250 градуса за около 30 минути, след това я извадете и изсипете заливката, която се прави от 200 мл кисело мляко, 2 яйца, 300 мл заквасена сметана, малко сол, 100 мл олио, 4 скилидки настърган чесън и 100 мл гореща вода.
Разбърквате всичко добре, за да се смеси и след това изсипете върху чесновата баница и я върнете във фурната да се пече още 10 минути.
Осмелете се и вие да опитате пикантната баница със сирене!